«Кількість хворих перестала швидко зростати, як колись магазини ROSHEN»: Зеленський про «карантин вихідного дня»

«Карантин вихідного дня», введений урядом у листопаді на три тижні, виправдав покладені на нього сподівання та кількість хворих на COVID-19 «перестала зростати на стільки ж стрімко та геометрично, як колись магазин ROSHEN в країні». 

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у своєму відеозверненні.

«Карантин вихідного дня, яке б до нього не було ставлення, воно різне, я розумію, але він дав свій результат. Щоденна кількість захворілих перестала зростати на стільки ж стрімко та геометрично, як колись магазин ROSHEN в країні. А тому нам вдалося збити цю динаміку, а тому — медична система не пропустила нокаутуючих ударів, а тому — справляється й вона витримає», - зазначив глава держави.

За його словами, всі розуміють, що в окремих регіонах є проблеми, але вони — точкові.

«Ми знаємо, працюємо, впевнені, що все обов'язково вирішимо. Ми зміцнюємось і хочемо бути готовими до всього: щоб було достатньо ліжок, достатньо кисню, а в цілому, загальна ситуація контрольована. І не потребує введення локдауну», - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 11 листопада уряд запровадив в Україні «карантин вихідного дня» з 14 до 30 листопада, а також підтримав перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають «помаранчевому» рівню епідеміологічної небезпеки.