Кличко прокоментував звинувачення Зеленського

Столичний міській голова Віталій Кличко відповів на звинувачення президента Володимира Зеленського про те, що «мер постійно пише, телефонує і ходить в Офіс президента, намагаючись зустрітись із главою держави».

Про це Кличко заявив у Telegram-каналі.

«За останніх кілька годин отримав масу запитань щодо того, чи ходжу я оббивати пороги високих кабінетів. Відповідаю. Я – людина вихована. Я не ходжу когось очікувати. Може мене з кимось переплутали? Бо мені є чим займатись. Перед тим, як прийти, навіть до друзів, я завжди зателефоную і спитаю, коли їм зручно зустрітися. Тим більше, не в моїх правилах ходити оббивати пороги кабінетів», – зазначив Кличко.

За словами мера Києва, президент ігнорує його спроби організувати зустріч із робочих питань.

«Я, як мер столиці, як голова Асоціації міст України, телефонував у приймальню, писав президенту – задля зустрічі з робочих питань. А питань у нас чимало – і щодо газу, тарифів, нагальних питань столиці, питань місцевого самоврядування – всіх членів АМУ. Зустріч за останніх пів року так і не відбулася. А коли немає комунікації, – це хіба про ефективну роботу і співпрацю?» – повідомив міський голова.

Окрім того, Кличка здивували слова Зеленського щодо нібито причетності мера до розкрадання бюджету міста.

«Я вже коментував ці зрежисовані обшуки і масові облави, що відбуваються останнім часом. Це – маніпуляції і дискредитація міської влади! Коли шукають документи, які ми самі передавали правоохоронцям, – про фінансові порушення, які виявили ми самі. Документи за кілька років. То що до цього робили з ними правоохоронці?» – зауважив мер столиці.

Він припустив, що президенту могли надати викривлену інформацію та наголосив, що будь-які факти порушень мають бути доведені в законному порядку.

Нагадаємо, на пресконференції 20 травня Володимир Зеленський заявив, що міський голова Києва Віталій Кличко неправильно себе поводить на публіці після обшуків у столичних комунальних підприємствах. А обшуки, за словами Зеленського, проводяться в оточенні Кличка тому, що «не треба було красти гроші з бюджету».