Кличко звернувся до НАБУ через заяву Богдана

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Національного антикорупційного бюро через заяву голови Офісу президента Андрія Богдана щодо нібито запропонованого йому хабаря. Про це Кличко повідомив на сторінці у Facebook.

«30 липня 2019 року на пресконференції пан Богдан заявив представникам ЗМІ, що йому в розмові пропонували хабар в 20 мільйонів доларів. І, нібито, ця розмова була здійснена в інтересах Київського міського голови, тобто у моїх інтересах. Я не уповноважував жодну особу на подібні «переговори»! А такі висловлювання пана Богдана, який є керівником Офісу президента України, підлягають перевірці у рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень», – заявив Кличко.

Він очікує, що слідство встановить, «хто, від чийого імені і з якою пропозицією» звертався до Богдана.

«Після цього слідчі мають або оголосити підозри встановленим особам, або я буду вимагати від пана Богдана вибачень за розповсюдження неправдивої інформації», – наголосив мер Києва.

Нагадаємо, 30 липня голова ОП Андрій Богдан на брифінгу повідомив, що Офіс президента України має намір звернутися до правоохоронних органів для перевірки ймовірних зловживань під час будівництва і реконструкції мостів у Києві.