Кнопкодавство депутатів ОПЗЖ: «Голос» вимагатиме повторного голосування по призначенню Шкарлета главою МОН

Фракція партії «Голос» оскаржуватиме призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки України, бо під час голосування мало місце кнопкодавство з боку депутатів від «Опозиційної платформи — За життя»

Про це повідомила народна депутатка від «Голосу» Інна Совсун у Facebook.

Вона опублікувала скріншоти з трансляції засідання Ради під час голосування за кандидатуру Шкарлета, на яких видно, що 8 депутатів ОПЗЖ проголосували «за». Однак, як підкреслює Совсун, проголосувати депутат може лише особисто і тільки він сам може використовувати картку для голосування.

«На наступному фото цей же сектор ОПЗЖ крупним планом. Саме так, там порожні місця», - наголошує нардепка.

Також Совсун додала, що серед тих, хто підтримав кандидатуру Шкарлета, є Григорій Суркіс. Проте його в Раді не було 17 грудня.

«Це означає, що в обведеному секторі кнопкодавили. Ми пишемо заяву на Дмитра Разумкова про порушення під час голосування та будемо вимагати призначення повторного голосування щодо Шкарлета», - підсумувала парламентарка.

Нагадаємо, 17 грудня Сергія Шкарлета призначили міністром освіти і науки України. «За» проголосували 226 народних депутатів - це мінімум, необхідний для ухвалення рішення.