Колишній радник Зеленського звинуватив секретаря РНБО Данілова в катастрофі літака МАУ

Колишній радник президента України Ігор Новіков заявив, що катастрофу літака компанії "Міжнародні авіалінії України" 8 січня 2020 року можна було запобігти, скасувавши всі українські рейси з Ірану.

Про це Новіков написав 1 січня у Facebook, передає TK Media.

У своєму пості він поділився подробицями подій, які передували катастрофі українського літака компанії МАУ біля Тегерану.

Так, Новіков повідомив, що напередодні інциденту отримав вночі повідомлення від достовірного джерела, що в Ірані була оголошена боєготовність у зв'язку з можливим збройним ударом з боку США та про закритий авіапростір Ірану для американських літаків.

За словами колишнього радника Зеленського, він спробував зв'язатися з секретарем РНБО Олексієм Даніловим, щоб той попередив ситуацію, скасувавши всі українські авіарейси з Ірану, проте Данілов лише прочитав його повідомлення, не зробивши заходів у відповідь.

Нагадаємо, 8 січня 2020 року в Ірані розбився літак української авіакомпанії МАУ. На борту знаходилися 176 чоловік: 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Причиною авіакатастрофи стало збиття літака іранською ракетою.

Раніше повідомлялося, що Іран виплатить по 150 тисяч доларів компенсації сім'ям загиблих в авіакатастрофі МАУ.