Комітет з нацбезпеки рекомендував Раді розглянути постанову про створення ТСК щодо «вагнерівців»

Парламентський комітет з питань національної безпеки рекомендував винести на розгляд Верховної Ради постанову про створення тимчасової слідчої комісії, яка має перевірити інформацію про можливий «злив» операції спецслужб щодо бойовиків ПВК «Вагнера». Про це повідомив народний депутат від «Європейської солідарності» Михайло Забродський у Facebook.

Комітет розглядав це питання, бо відповідна електронна петиція на сайті парламенту набрала необхідну кількість підписів.

За словами Забродського, майже одностайно члени комітету підтримали рішення рекомендувати розглянути цю постанову у сесійній залі Ради. Водночас депутат пояснив, що тепер це питання має розглянути регламентний комітет.

Тимчасова слідча комісія, яка складається з групи депутатів, може отримувати необхідну для своєї діяльності інформацію, документи, матеріали та інші відомості, що стосуються предмета розслідування, від державних органів, органів місцевого самоврядування, їх посадових, службових осіб, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та їх керівників. Може така комісія і отримати матеріали з грифом «секретно».

Також ТСК може запрошувати посадовців, держслужбовців, окремих людей для надання показань або пояснень. Робота комісії регулюється відповідним законом.