Кулеба запропонував Чехії направити висланих із Росії чеських дипломатів до України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову із міністром закордонних справ Чеської Республіки Якубом Кулганеком, під час якої, зокрема, запропонував спрямувати нещодавно висланих із Росії чеських дипломатів для роботи в Києві.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.   

"Найближчі друзі можуть покладатися на підтримку один одного в часи найбільших викликів. Українська сторона вітатиме направлення висланих із Москви чеських дипломатів до Києва, аби посилити дипломатичну присутність Чехії в Україні на благо розвитку відносин між нашими державами і народами", - заявив Кулеба.

У свою чергу Кулганек висловив вдячність за підтримку і солідарність України із Чеською Республікою на тлі дестабілізаційних дій Росії на її території. 

"Вияв солідарності в такий критичний для Чехії момент - приклад справжньої дружби. Ми ніколи цього не забудемо", - наголосив глава чеської дипломатії.

Крім того, міністри обговорили ситуацію на тимчасово окупованих територіях України та кроки для стримування Росії від подальших агресивних дій.

Глава МЗС Чехії висловив готовність і надалі сприяти просуванню європейської та євроатлантичної інтеграції України, здійсненню внутрішніх реформ в нашій державі. 

Також Кулганек прийняв запрошення Кулеби відвідати цьогоріч Україну.

Нагадаємо, 17 квітня в МЗС Чехії повідомили про висилку 18 російських дипломатів, яких звинуватили в роботі на російські спецслужби. Росія вдалася до відповідних заходів - вислала з Москви 20 чеських дипломатів, оголосивши їх персонами нон грата.