«"Квартал 95" не причетний до відмивання грошей»: Зеленський про розслідування Pandora Papers

Президент Володимир Зеленський запевняє, що жодних нових деталей у розслідуванні проєкту Pandora Papers про нібито його зв'язок із низкою офшорних володінь не побачив, уся оприлюднена інформація була відома і раніше.

"Студія Квартал 95" на причетна до будь-якого відмивання грошей, заявив він в етері телеканалу ICTV.

"Чесно кажучи, сюжет (фільму-розслідування, - ред.) не дуже, я вам кажу як професіонал. Чому? Тому що, по-перше, нічого нового, це було для мене як дежавю. У 2019 році все те саме кіно я бачив на каналах олігарха Порошенка, який показував, тому що розумів, що проти мене нічого немає, бруду ніякого немає", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що жодних нових деталей у розслідуванні не побачив.

Водночас, відповідаючи на запитання щодо відкриття 2012 року офшорних компаній, Зеленський зауважив, що "за часів Януковича всі структуризували свій бізнес, особливо бізнес, пов'язаний із телебаченням, зі ЗМІ, усі канали мали компанії за кордоном, тому що це була можливість, щоб на тебе політика не впливала".

"У "Кварталу 95" була сатира, на яку хотіли всі тиснути, хотіли впливати. Податкова ходила до нас якщо не щодня, то щотижня. Тому для таких речей було структурування бізнесу "Студії Квартал 95", відкривалися компанії за кордоном, окрім тих багатьох компаній, які були на території України", - розповів глава держави.

Разом з тим він запевнив, що про відмивання грошей тими компаніями не йшлося.

"Я особисто побудував без бюджетів, без держави бізнес в Україні з нуля. Відмиванням у 2012 році ніяких грошей, і з 2012-го, і з 2001-го і в 2019-му не займався ні я, ні жоден член "Студії Квартал 95". Ми займалися виключно творчістю", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, проєкт "Слідство.Інфо" оприлюднив фільм "Офшор 95", у якому журналісти Pandora Papers частково підтвердили, що офшорні фірми Володимира Зеленського та його оточення з 2012 року отримали 40 мільйонів доларів від компаній, пов'язаних з українським олігархом Ігорем Коломойським.