Марина Порошенко очолила «Європейську солідарність» на виборах у Київраду

Дружина Петра Порошенка Марина йде під першим номером у списку «Європейської солідарності» на виборах у Київську міську раду. Про таке рішення оголосили на з'їзді партії, який висуває кандидатів на місцеві вибори, передає пресслужба політсили.

Водночас «Європейська солідарність» не висуває кандидата на посаду київського міського голови, але підтримає чинного мера Віталія Кличка.

За інформацією «Української правди», партія вирішила робити ставку на велику фракцію в Київраді, де має значно більше шансів — рейтинг коливається у межах 14-15% підтримки й це другий результат одразу після партії Кличка.

Марина Порошенко під час з'їзду партії повідомила, що від сьогодні її команда розпочинає новий соціально-культурний проєкт для Києва — створення концертної зали міжнародного класу. Вона натякнула, що у своїй діяльності опікуватиметься розвитком національної культури.

«Ми йдемо до Київради, щоб перетворити Київ на справжню європейську столицю з доступним транспортом та інфраструктурою, сучасними закладами освіти, культури та медицини, на місто, у якому комфортно жити», — сказала вона.

Відомо, що Марина Порошенко за освітою медик-кардіолог, має ступінь кандидата медичних наук. У 2007 році додатково отримала диплом мистецтвознавця-експерта. 

Наприкінці 2017 року тодішній міністр культури Євген Нищук призначив Марину Порошенко головою Українського культурного фонду. 

Тоді в Центрі політико-правових реформ, як писало видання «Радіо Свобода» вбачали у призначенні Порошенко корупційний ризик. Дружину експрезидента тоді призначили на громадських засадах без трудового контракту, але водночас вона мала повноваження розпоряджатися бюджетними коштами. Згідно з законом, ця посада не підпадає під кримінальну відповідальність.