Міністр у справах ветеранів оформив інвалідність І групи й отримав від держави понад 500 тис. грн

Одразу після призначення на посаду очільника Міністерства у справах ветеранів України, генерал-лейтенант Сергій Бессараб оформив інвалідність І групи і отримав одноразову держвиплату на суму понад пів мільйона гривень. Про це написав ветеран АТО, працівник фонду "Повернись живим" Андрій Римарук у Facebook.

"Не встиг колишній генерал прийняти міністерські справи, як одразу прийнявся за своє збагачення. Він просто взяв і оформив собі інвалідність, отримавши від держави пів мільйона гривень. Про це свідчать зміни в декларації паркетного урядовця", – зазначив Римарук.

Виплата у 525,5 тисяч гривень відбулася відповідно до постанови Кабінету міністрів (№975 від 25 грудня 2013 року), який тоді очолював Микола Азаров.

Документ передбачає "призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві".

Сьогодні прожитковий мінімум для працездатної особи складає 2 102 гривні. Отже, Бессараб отримав максимальну 250-кратну виплату, передбачену постановою (крім летальних випадків, що передбачають 500-кратну, – ред.).

"Судячи з розміру виплати, ви пане міністре – інвалід! Мені з даним фактом сперечатись важко, але в анамнезі через дефіс має бути написано – аморальне чмо!" - наголосив Римарчук.

Нагадаємо, міністерство з питань ветеранів генерал-лейтенант Сергій Бессараб очолив на початку березня, перед тим він обіймав посаду заступника начальника Генерального штабу Збройних сил.