Місія МВФ повернеться до України після завершення обмеження ціни на газ - Корнієнко

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) повернеться до України у квітні, коли втратить силу встановлена урядом гранична ціна на газ для населення.

Про це заявив голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко у коментарі «Суспільному».

«Місія МВФ завершила свою проміжну роботу, і вони вказали на нюанси в нашій спільній роботі, які їх хвилюють, з виконання домовленостей. Сказали, що скоро повернуться, зокрема після того, як закінчиться наша історія з газом. Вона триває до першого квітня», — сказав він.

Водночас Корнієнко додав, що питання ціни на газ не єдине у перемовинах з МВФ, також представників Фонду «хвилює судова реформа та антикорупційне законодавство».

Як раніше повідомлялося, прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав п'ять ключових питань для продовження співпраці України з МВФ. За його словами, перший пункт - це обмеження ціни на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр, яке буде скасовано з 31 березня. Друге питання - це узгодження макропоказників 2022-2023 років.

"І три ключових питання - судова реформа, закон про посилення кримінальної відповідальності за незаповнення декларації або заповнення її у не належний спосіб, а також закон про НАБУ - про призначення голови та його легітимізацію відповідно до Конституції", – додав Шмигаль.

Нагадаємо, 13 лютого місія МВФ завершила роботу в Україні, однак сторони не домовилися про перегляд програми Stand by. У МВФ заявили, що для завершення першого перегляду програми потрібен більший прогрес.