Московський суд відмовив у апеляції на арешт першій групі полонених моряків - Полозов

Московський міськсуд відмовив в апеляційній скарзі першій групі військовополонених українських моряків на постанову про продовження арешту до 24 жовтня. Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook.

"Позиція слідчого і прокурора була такою: "підстави, на яких обирався і продовжувався запобіжний захід, не змінилися і не відпали". Дана позиція повністю задовольнила суддю Задорожну З.А., яка залишила постанову Лефортовського районного суду без змін, а апеляційні скарги захисту без задоволення", - пише Полозов.

Повідомляється, що "за клопотанням прокурора засідання проходило в закритому режимі". Через це "консулів України, іноземних дипломатів, небайдужих громадян і представників преси, які прийшли підтримати військовополонених моряків, випровадили із зали суду".

Полозов уточнив аргументацію захисту: "Було заявлено про необхідність виконання наказу Міжнародного трибуналу ООН з морського права про негайне звільнення 24-х українських військових моряків, про порушення Конвенції ООН з морського права, а також про порушення норм міжнародного гуманітарного права, у тому числі ІІІ Женевської конвенції 1949 року "Про поводження з військовополоненими", в частині умов утримання військових моряків".

Нагадаємо, що сьогодні відбувся розгляд скарг першої группи полонених моряків, а саме Михайла Власюка, Сергія Попова, Андрія Драча, Богдана Головаша, Дениса Гриценко і В’ячеслава Зінченка. 

Засідання з розгляду апеляційної скарги другої групи (Володимир Терещенко, Андрій Шевченко, Роман Мокряк, Андрій Оприско, Сергій Цибізов) планується сьогодні ж на 14:00.

Розгляд третьої (Андрій Артеменко, Віктор Беспальченко, Володимир Варімез, Владислав Костишин, Олег Мельничук, Василь Сорока, Сергій Чуліба) та четвертої (Юрій Без'язичний, Юрій Будзило, Володимир Лісовий, Богдан Небилиця, Євген Семидоцький, Андрій Ейдер)  групп відбудеться 21 серпня.