"Ми боремося за нашу і вашу свободу!": Тіхановська подякувала українцям за підтримку білорусів

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська висловила подяку українцям за солідарність з народом Білорусі. Своїм прикладом відстоювати свої права та боротися за свою країну українці спонукали білорусів до протестів проти фальсифікації президентських виборів.

Про це Тіхановська заявила у відеозверненні під час Київського безпекового форуму.

«Я захоплююся духом солідарності, який можна відчути від України і української нації щодо Білорусі. Дякую, наші дорогі брати і сестри, за підтримку наших мирних протестів... Нас спонукала і ваша готовність відстоювати свою гідність, національну свободу, свої права і своє майбутнє», - зазначила опозиціонерка.

Вона підкреслила, що наразі саме білоруси підхопили порив боротьби за свої права після польської "Солідарності", рухів у країнах Балтії, Чехії, Словаччині та Україні.

«Подих свободи в Східній Європі вже ніхто не зможе зупинити», - переконана Тіхановська.

«За що ми боремося? За свободу, за наше право на те, щоб нас поважали. Але також і за незалежність наших народів. Так само, як ви боретеся за територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів, ми боремося за Білорусь і за незалежну націю. За вашу і нашу свободу!» - підсумувала опозиціонерка.