На заміну Кучми в ТКГ є кілька кандидатів - секретар РНБО

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляє, що зараз розглядаються кілька кандидатів замість Леоніда Кучми у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі. Про це він сказав в етері телеканалу «Україна 24», повідомляє Укрінформ.

"Я не можу зараз сказати, хто буде на заміну (Кучмі, - ред.), є декілька варіацій, до того часу, поки остаточно не буде рішення, я не можу зараз назвати кандидатури. Звичайно, кандидатури були з самого початку, тому що з Леонідом Даниловичем домовлялися, що буде певний період, коли він має піти... Зараз відбувається якраз процес, і повірте, Україна буде представлена дуже міцно, як і до цього часу", - сказав Данілов.

Він зазначив, що Кучма розуміється на багатьох державницьких процесах і надалі ділитиметься своїм досвідом.

"Леоніду Даниловичу 81 рік, це дуже досвідчена людина, дуже багато розуміє процесів, які відбуваються не тільки у відносинах Україна і Росія, а й відносинах, які відбуваються взагалі у світі... Розуміючи державницьку позицію Леоніда Даниловича, я не вірю, що він взагалі може відсторонитися від цих процесів. Він обов'язково буде допомагати Володимиру Олександровичу Зеленському", - сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, 28 липня в Офісі президента оголосили, що другий президент України Леонід Кучма виходить із Тристоронньої контактної групи (ТКГ).