НАБУ і САП здійснили обшуки в харківській компанії з імпорту електрокарів: справа пов’язана зі «слугою» Куницьким

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура 28 вересня здійснили обшуки в приміщеннях групи компаній «Автоентерпрайз». Обшуки пов’язані з причетністю до підприємства депутата від «Слуги народу» Олександра Куницького.

Про це повідомляють «Українська правда», проєкт «Схеми» із посиланнями на джерела в правоохоронних органах.

У НАБУ лише повідомили про сам факт обшуків «у межах розслідування можливого одержання неправомірної вигоди, а також можливого ухилення від сплати податків, легалізації доходів, одержаних у злочинний спосіб, та можливого незаконного збагачення».

Як зазначається, обшуки відбулися за адресою офісу компанії «Автоентерпрайз», яка займається імпортом електрокарів і встановленням зарядних станцій до них.

Також обшуки здійснили вдома у директора компанії й за сумісництвом помічника Куницького Дмитра Ніконова та іншої помічниці Куніцького - депутатки від «Слуги народу» з Харківської міськради Аліни Мустафаєвої.

Як раніше повідомлялося, у липні 2020 року «Схеми» оприлюднили розслідування про Куницького, згідно з яким народний депутат лобіював інтереси «Автоентерпрайз» через депутатські звернення та подання законопроєктів, пов’язаних із ринком електрокарів.

Одне з депутатських звернень Куницького стосувалося можливого відкриття зарядної станції біля його дому на Печерську в Києві. Інше було скаргою до Держбюро розслідувань на слідство проти «Автоентерпрайз» за підозрою у фінансових махінаціях.

До того ж, за даними журналістів, Куницький отримав авто зі знижкою 90% від «Автоентерпрайз». При цьому народний депутат ніколи не фігурував у структурі власності цього бізнесу, хоча не раз виступав від його імені.