НАБУ затримало соратника директора ДБР за підозрою у вимаганні 150 тисяч доларів хабаря

Національне антикорупційне бюро затримало близького соратника директора ДБР Романа Труби, колишнього начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Ігоря Щербину. Його підозрюють у вимаганні 150 тисяч доларів хабаря за закриття справи Держбюро розслідувань. Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Зі Щербиною детективи НАБУ затримали підприємця у сфері будівництва. Їх затримали після передачі першої частини хабаря — 75 тисяч доларів.

Слідство встановило, що колишній посадовець ГПУ за посередництва підприємця у сфері будівництва вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовниць хабар у розмірі 150 тисяч доларів нібито для подальшої передачі керівнику одного з правоохоронних органів.

В обмін на гроші Щербина начебто мав забезпечити закриття кримінального провадження, яке розслідується територіальним управлінням ДБР щодо дій згаданої компанії-забудовниці.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у можливому шахрайстві та пособництві у наданні неправомірної вигоди керівнику одного з правоохоронних органів.