НАЗК розпочало повну перевірку декларацій 13 народних депутатів

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало повну перевірку ще 37 декларацій публічних службовців, у тому числі 13 народних депутатів України.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Усього з початку 2021 року Агентство взяло в перевірку 1220 декларацій посадових осіб. За січень – вересень завершило повну перевірку 606 декларацій публічних службовців. Загалом виявило недостовірні відомості в деклараціях на понад 370 млн грн.

Цього разу агентством взяті декларації таких народних депутатів: Суто Мамоян, Юрій Шаповалов, Володимир Воронов, Павло Фролов, Олена Лис, Володимир Кальцев, Максим Перебийніс, Євген Яковенко, Оксана Гринчук, Наталія Приходько, Вадим Івченко, Анатолій Остапенко та Сергій Северин.

Також на підставі результатів проведеного моніторингу способу життя посадовців НАЗК розпочало перевірку декларацій заступника голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, одного чинного й одного колишнього депутата міської ради, депутата сільської ради та селищного голови.

За результатами аналізу ризиків у деклараціях цифровими інструментами агентство розпочато перевірку декларацій, поданих заступником голови Дніпропетровської обласної держадміністрації, заступником директора департаменту - начальником управління моніторингу та нагляду в регіонах Департаменту нагляду за станом корпоративного управління та корпоративними фінансами Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, інспектором управління патрульної поліції, секретарем судового засідання Господарського суду, депутатом однієї із селищних рад, колишнім депутатом обласної ради (2 декларації - перед звільненням та після звільнення) та військовослужбовцем.

З повним переліком осіб, декларації яких перевіряє Агентство, можна ознайомитися в розділі "Моніторинг діяльності НАЗК".

На проведення повної перевірки декларації передбачені до 120 календарних днів. За наявності підстав перевірка може бути продовжена на термін до 60 календарних днів.