«Не треба красти гроші з бюджету»: Зеленський про масштабні обшуки в оточенні Кличка

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що міський голова Києва Віталій Кличко неправильно себе поводить на публіці після обшуків у столичних комунальних підприємствах.

Про це глава держави сказав під час пресконференції 20 травня.

«Мене нічого не пов'язує з паном мером, окрім того, що глава КМДА — це вертикаль президента. Не хочу нічого поганого говорити, з великою повагою ставлюся до всіх його перемог до того, як він став главою міста. Питання правоохоронців, те, що йдуть обшуки, чи 50, чи 70 обшуків, в оточенні пана Кличка, — так не треба було красти гроші з бюджету. Мені здається, що це справедливо», — сказав президент.

Він зазначив, що Кличко «публічно неправильно себе поводить».

«Справедливе питання: що він хоче від мене? Він мені постійно пише, телефонує, записується на прийоми, навіть приходить в ОП без того, що я готовий з ними зустрітися. Я президент України, у мене є питання, не тільки пов'язані зі столицею. Ба більше, у столиці є менеджер — це він», — сказав Зеленський.

Він наголосив, що наразі у Кличка є повнота влади у Києві, а секретар — «його людина».

Окрім того, Зеленський заявив, що не бачить Кличка конкурентом (на майбутніх президентських перегонах, - ред.), бо його голова Офісу «не бере хабарі».