У застосунку «Резерв+» авторизувалися вже 150 тисяч військовозобов'язаних українців

Після запуску мобільного застосунку «Резерв+», у якому військовозобов'язані призовники та резервісти можуть оновити свої облікові дані, вже зареєструвалися 150 тисяч українців. Ще сотні тисяч запитів — у черзі.

Про це повідомило Міністерство оборони України.

У відомстві зауважили, що через захист від DDOS-атак та намагань росіян його зламати, функція авторизації може працювати не в усіх користувачів одночасно.

Платформа почала працювати в день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, з 18 травня всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

Зокрема, це можна зробити онлайн через застосунок «Резерв+». Наразі він уже доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market. 

Після оновлення даних у застосунку з’явиться інформація з реєстру «Оберіг» щодо себе та особистий QR-код. При його скануванні відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Також оновити дані можна офлайн у територіальних центрах комплектування або Центрах надання адміністративних послуг. Якщо це робити через ТЦК, то, окрім витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток.

Наразі ЦНАПи у Києві вже почали приймати військовозобовʼязаних.

Загалом сьогодні, 18 травня, призовників готові прийняти 300 адміністраторів Центрів надання адміністративних послуг.