Двом військовим, яких підозрюють у вбивстві поліціянта на Вінниччині, обрали запобіжний захід

У Вінницькому міському суді обрали запобіжний захід для двох військових (сина і батька), яких підозрюють у вбивстві поліціянта та замаху на життя ще одного правоохоронця.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Спочатку суд ухвалив тримати підозрюваного військовослужбовця 1972 року народження під вартою протягом 60 днів без альтернативи внесення застави.

За словами підозрюваного, у поліціянтів стріляв його син, який подумав, що вони застрелили батька, передає «Суспільне» із зали суду. Він також заявив, що це син украв зброю, яка була в їхній автівці, і підтвердив, що вони обоє намагалися втекти до Молдови.

Згодом запобіжний захід обрали й другому фігурантові справи — 26-річному військовому. Його також триматимуть під вартою 60 днів без права на заставу.

Обом військовим інкриміновано вбивство і замах на життя поліцейських, незаконне поводження зі зброєю та дезертирство.

У Вінницькому міському суді заявили, що перед інцидентом працівники поліції зупинили авто підозрюваних, яке рухалося зустрічною смугою дороги, порушуючи комендантську годину.

Під час перевірки автівки один поліціянт попросив водія відчинити багажне відділення. Але прохання правоохоронця виконав не водій, а пасажир авто. У багажнику виявили підозрілі ящики та інше військове майно. Коли поліціянт попросив відкрити ящики, пасажир автівки вдарив його по голові, унаслідок чого поліціянт знепритомнів.

Його напарник застосував табельну зброю, однак нападники також відкрили вогонь по правоохоронцях, а згодом зникли з місця вчинення злочину.

У результаті один поліцейський загинув на місці події, іншого госпіталізовано до лікарні з діагнозом струс головного мозку та вогнепальне поранення.