Офіс генпрокурора оскаржив виправдальний вирок Пашинському

Офіс генерального прокурора оскаржив у Київському апеляційному суді виправдувальний вирок колишньому народному депутату Сергію Пашинському у справі про поранення громадянина В'ячеслава Хімікуса у 2016 році.

Про це повідомили у коментарі Укрінформу в пресслужбі відомства.

"Виправдувальний вирок Пашинського оскаржили у Київському апеляційному суді. Просимо скасувати вирок і відправити справу на новий судовий розгляд", - зазначили в ОГП.

Як раніше повідомлялося, 18 березня Васильківський міськрайонний суд Київської області ухвалив виправдувальний вирок ексдепутату Пашинському.

Нагадаємо, 7 жовтня 2019 року Печерський районний суд Києва заарештував Пашинського на два місяці без альтернативи внесення застави.

Зазначається, що слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань 4 жовтня повідомили про підозру колишньому народному депутату Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2016 року в одному з сіл Васильківського району Київської області стався інцидент на дорозі між народним депутатом Сергієм Пашинським і місцевим жителем В'ячеславом Хімікусом. Тоді Пашинський поранив свого опонента з пістолета марки Glock-19, що, за його словами, є нагородним - він отримав його у березні 2014 року, коли був виконуючим обов'язки глави Адміністрації президента.

Хімікус дістав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.