Офіс генпрокурора порушив справу проти двох «слуг» та нардепа від «ЄС» через недостовірне декларування

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальні справи через недостовірне декларування проти депутатів від «Слуги народу» Олександра Куницького та Миколи Кириченка та депутата від «Європейської солідарності» Михайла Забродського.

Про це повідомили у Національному агентстві з протидії корупції у відповідь на запит видання «Слово і діло».

Як зазначається, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова порушила справи за висновками Національного агентства з питань запобігання корупції та матеріалами перевірок декларації депутатів.

Справи відкрили за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу.

У разі доведення вини депутатам загрожує від 51 тисячі до 68 тисяч грн штрафу або громадські роботи від 150 до 240 годин, або обмеження волі до 2 років із позбавленням права обіймати певні посади.

Так, у Миколи Кириченка НАЗК знайшло в декларації порушення на 1,3 мільйона грн.

Як пише видання, більшість порушень стосується нерухомості депутата. Наприклад, Кириченко не вказав чотири земельні ділянки та не подав інформацію про будинок у селі на Харківщині, у якому він зареєстрований.

В Олександра Куницького виявили у декларації недостовірність на 2,3 мільйона грн. Він не вказав інформацію про фінансове зобов’язання у понад 303 тисяч шекелів

А депутат від «Європейської солідарності» Михайло Забродський не вказав житловий будинок, який він орендував. Його вартість оцінюється у 1,54 мільйона грн.