Опозиція скликає позачергове засідання Ради щодо бездіяльності влади у боротьбі з коронавірусом

Завтра, 27 квітня, на вимогу опозиції відбудеться позачергове засідання Верховної Ради, присвячене припиненню бездіяльності виконавчої влади у боротьбі з пандемією COVID-19. 

Про це повідомив п'ятий президент, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко в Facebook.

«За підтримку вимоги про скликання ми вдячні усім фракціям Верховної Ради. Не дякуємо лише «слугам», тому що їм байдуже, і вони підписів не дали», - наголосив він.   

Порошенко зазначив, що за відсутності вакцинації кількість померлих українців від COVID-19 наближається до п’ятдесяти тисяч. 

«Тим часом лише п’ять (!) осіб на всю Україну отримали, як і належить, дві порції вакцини. Ця п’ятірка і є оцінкою некомпетентності, безпорадності і безвідповідальності влади» - додав лідер ЄС.

За його словами, таким катастрофічно низьким рівнем вакцинації Україна приречена на четверту і наступну хвилі. Тому «вкрай важливим для парламенту є навчити і примусити виконавчу владу захистити країну».

Порошенко повідомив, що його фракція запропонувала антиковідний план, у якому передбачила все: від закупівлі ліків до виготовлення української вакцини. 

«Ми готові голосувати не лише за визнання роботи влади незадовільною, але й за рішучі кроки, які передбачають порятунок українців від пандемії», - додав п’ятий президент.

Як раніше повідомлялося, народні депутати зібрали необхідну кількість підписів для проведення позачергового засідання Верховної Ради щодо боротьби з пандемією. Воно планується на 27 квітня. Жодного підпису не дали "слуги народу."