Партія Порошенка у Києві проводить масштабний з’їзд

Сьогодні, 7 червня, у Києві на артзаводі «Платформа» проходить з'їзд політичної партії «Європейська солідарність», з нагоди сьомої річниці з дня обрання Петра Порошенка президентом України.

Про це повідомляє пресслужба політсили.

На зїзди виступив лідер «ЄС» Петро Порошенко і наголосив, що настав час думати про те, хто, коли і як зможе подолати наслідки урядування нинішньої влади й повернути країну до нормальності, реалізувати її потенціал на всі 100%.

«Нам потрібен реальний рух вперед, який ми продемонстрували протягом 5 років нашої каденції. Наше з вами завдання – не тягнучи ковдру на себе, об’єднавшись з нашими партнерами по демократичному колу, сформувати потужну коаліцію опозиційних проєвропейських сил, яка поверне країні професійну владу, врятує Україну від хаосу, некомпетентності і дилетантизму. У нас є план, який будується на нашій програмі, на нашій стратегії, – чіткій, прогнозованій і передбачуваній», – заявив Порошенко.

П’ятий президент закликав партійців бути уважнішими до соціальних проблем українців. Він нагадав, що з 2015 по 2019 рік мінімальна заробітна плата зросла утричі, бюджети розвитку громад зросли в 9-15 разів, а нинішня влада навпаки забрала кошти у місцевого самоврядування.

Крім того, учасників з’їзду привітав міський голова Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні всі проєвропейські сили мають зробити все для незворотності України на європейському шляху розвитку. Бо майбутнє нашої держави у великій європейській родині. І український народ свій вибір зробив. Ми повинні бути сильними і наполегливими, щоб побудувати успішну, заможну і європейську Україну. Як би не було складно, наша держава не повинна втратити шанс на демократичне і вільне майбутнє. Вірте в себе. Вірте в Україну», – сказав у відеозверненні столичний мер.

Також листа до з’їзду надіслав і президент Європейської народної партії Дональд Туск. Він запевнив, що Європейський союз незмінно підтримує український народ у боротьбі за суверенітет, територіальну цілісність і європейське майбутнє.

«Ви можете завжди розраховувати на підтримку ЄНП в цій складній боротьбі за наше спільне майбутнє. Я залишаюся твердо переконаним, що немає Європи без України», – йдеться у привітанні Туска.