Партія «Слуга народу» покарає своїх нардепів Тищенка і Шевченка

Фракція «Слуга народу» провела онлайн-засідання, на якому, зокрема, заслухали пояснення депутата Євгенія Шевченка щодо мотивів його поїздки до Білорусі та зустрічі з Олександром Лукашенком, а також обговорили ситуацію щодо святкування дня народження дружини Миколи Тищенка під час карантинних обмежень у країні.

Про це повідомили у пресслужбі політсили.

Як зазначили у партії, Шевченка не делегували ні «Слуга народу», ні Міністерство закордонних справ чи Офіс президента України на проведення будь-яких перемовин з офіційними особами Білорусі.

"Під час засідання фракції прийнято рішення провести голосування через збір підписів щодо подальшої участі депутата у складі фракції «Слуга народу» в парламенті", - наголосили у пресслужбі.

Також депутати дійшли згоди, що Микола Тищенко за вечірку під час карантину має сплатити максимальний штраф, передбачений законодавством.

"Остаточне рішення щодо нього визначить Політична рада партії", - додали у політсилі.

Нагадаємо, 20 квітня гародний депутат від партії «Слуга народу» Євгеній Шевченко їздив у Мінськ на зустріч до президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Очільник партії Олександр Корнієнко заявив, що подібні дії порушують порядок реалізації зовнішньої політики та принцип узгодженості дій усіх гілок влади в міжнародних відносинах.

18 квітня «слуга» Микола Тищенко влаштував вечірку, порушуючи карантинні вимоги, в столичному готелі. Поліція відкрила кримінальну справу.

За даними ЗМІ, співрозмовник в правоохоронних органах повідомив, що вечірка пройшла в холі на 12 поверсі готелю Fairmont в Подільському районі Києва з нагоди дня народження дружини Тищенка Алли Баранівської.