У російському Бєлгороді обвалилася багатоповерхівка: є жертви

Вранці 12 травня у російському Бєлгороді у багатоповерхівці обвалився один із під’їздів. Влада рф звинуватила в цьому Сили оборони України.

Про це повідомив у Telegram-каналі губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков.

За його словами, місто начебто опинилося під масованим обстрілом української армії. Один із начебто снарядів влучив у будинок, де обвалився весь під’їзд від 1-го до 10-го поверху.

За даними російських Telegram-каналів, внаслідок удару по багатоповерхівці загинули щонайменше 7 людей, а ще понад 20 — постраждали.

Влучання начебто припало на рівень другого поверху, після чого весь під’їзд почав руйнуватися. російські канали публікують відео, на якому, як стверджують, зафіксовано момент обвалу частини будинку в Бєлгороді.

Наразі зберігається загроза обвалу сусідніх під’їздів будинку. Там триває евакуація мешканців.

У міністерстві оборони рф заявили, що Україна нібито випустила 6 ракет "Точка-У", 4 реактивні снаряди "Вампір" і ще 2 реактивні снаряди "Вільха". За версією росіян, уламки збитої "Точки-У" і пошкодили житловий будинок.

Керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України (ЦПД РНБО), лейтенант Андрій Коваленко припустив, що обвал під’їзду в багатоповерховому будинку Бєлгорода міг статися через навмисний підрив або побутовий вибух.