Парубій скликає підготовчу депутатську групу з народних обранців нової Ради

У вівторок, 9 серпня, у Верховній Раді призначено перше засідання підготовчої депутатської групи для організації засідання Ради IX скликання. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила керівник прес-служби Верховної Ради Ірина Кармелюк.

"Голова Верховної Ради України А. Парубій скликає перше засідання Підготовчої депутатської групи з числа новообраних народних депутатів України. Засідання відбудеться у п’ятницю, 9 серпня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до підготовчої групи делеговані представники від політичних партій, які подолали прохідний п'ятивідсотковий бар'єр на позачергових парламентських виборах в Україні 21 липня.

Так, партію «Слуга народу» представлятимуть 17 депутатів, «Опозиційну платформу - За життя» - троє, Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» та партію «Європейська солідарність» - по двоє народних обранців, партію «Голос» - один депутат.

Крім того, в роботі комісії також можуть взяти участь представники мажоритарників-самовисуванців, котрі можуть делегувати по одному представнику від 15 депутатів шляхом подання письмової пропозиції з відповідними підписами.

Нагадаємо, 7 серпня у газеті "Голос України" було опубліковано список новобраних народних депутатів на дострокових виборах до Верховної Ради України, які відбулись 21 липня 2019 року.