Парубій вдруге відмовив Зеленському скликати позачергове засідання Ради

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій вдруге відмовив президенту України Володимиру Зеленському у скликанні позачергового засідання Ради. Своє рішення голова ВР прокоментував на сторінці у Facebook, де повідомив, що подання було оформлено не у відповідності з вимогами чинного законодавства.

"Змушений знову повторити, що Ваше подання від 17 липня 2019 року було оформлено не у відповідності з вимогами чинного законодавства", - зауважив спікер Верховної Ради.

Парубій підкреслив, що у разі надходження правильно оформленого документу глава парламенту запевняє, що забезпечить проведення позачергової сесії ВР у найкоротші строки.

"Якщо Ви насправді хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборчого шоу, Ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко і ефективно привести текст листа Президента України до Верховної Ради України у відповідність до вимог Закону і невідкладно передати у Апарат Парламенту. І, як я вже наголошував, у найкоротші терміни я забезпечу проведення позачергової сесії. У разі надходження відповідного подання, я готовий невідкладно підписати розпорядження щодо її підготовки", - наголосив Парубій.

Нагадаємо, 17 липня Зеленський звернувся до голови Верховної Ради Андрія Парубія із проханням скликати позачергове пленарне засідання парламенту для розгляду внесених у Раду главою держави невідкладних законопроєктів.

У той же день Парубій відповів на лист президента Володимира Зеленського і заявив, що за законом не може провести позачергове засідання парламенту.

18 липня президент Володимир Зеленський направив повторний лист спікеру Верховної Ради Андрію Парубію, в якому вимагав провести позачергове засідання Ради.