Парубій відповів Зеленському щодо позачергового засідання Ради

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що регламент парламенту не дозволяє збирати позачергове засідання Ради 18 липня, чого вимагає президент Володимир Зеленський. Про це спікер написав у Facebook.

Парубій зазначив, що проведення позачергового засідання Ради після закриття останнього засідання сесії не передбачено законом.

"Як Голова Верховної Ради України неухильно дотримуюсь чинного законодавства. До чого закликаю усіх посадовців. Президент України Зеленський звернувся до мене з проханням про скликання позачергового засідання Верховної Ради України. Однак скликання такого засідання не передбачено Законом, адже Регламент Верховної Ради України передбачає можливість скликання позачергового пленарного засідання у невідкладних випадках у період МІЖ пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради України", - заявив Парубій.

Він рекомендував Зеленському переписати звернення.

"Оскільки останнє пленарне засідання 10 сесії Верховної Ради України VIII скликання, відповідно до календарного плану, відбулося 12 липня, у мене є єдина передбачена законодавством можливість – скликати на вимогу Президента України позачергову сесію Верховної Ради України. Звернувся до Президента з проханням привести свій лист до Верховної Ради у відповідність до вимог Закону", - додав глава парламенту.

Нагадаємо, 17 липня президент України Володимир Зеленський звернувся з офіційним листом до голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання Ради в четвер, 18 липня, для розгляду трьох законопроєктів: про незаконне збагачення, про відстрочення штрафів за нерозмитнення автомобілів на єврономерах і про роботу Вищого антикорупційного суду.