Переговори Зеленського і Байдена будуть проходити на "підвищених тонах" - Арахамія

Непублічна частина зустрічі президентів США і України Джо Байдена і Володимира Зеленського відбуватиметься на підвищених тонах після того, як Сполучені Штати і Німеччина офіційно узгодили завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявив в етері програми телеканалу "Україна 24" глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. 

«"Північний потік-2" - це проєкт геополітичний... Я очікую, враховуючи градус, що як мінімум непублічна зустріч Зеленського з Байденом буде на "підвищених тонах". США сьогодні багато в чому недооцінюють, а може вдають, що недооцінюють, удар, який вони завдають таким вчинком. Дипломатичною мовою кажуть, що "ми глибоко занепокоєні" тощо, а недипломатичною люди кажуть, як є. Коли партнери один з одним розмовляють, вони повинні говорити бачення очима одного партнера і іншого партнера. Всі розуміють, що зараз головна подача на Німеччину і загравання (США, - ред.) з Росією - це, по суті, якась така неформальна коаліція проти Китаю», - заявив нардеп.

Як раніше повідомлялося, 21 липня Берлін та Вашингтон офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» та опублікували спільну декларацію з обіцянками Україні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зустрінеться з американським лідером Джо Байденом 30 серпня у Вашингтоні.