Петра Порошенка не пропустили через держкордон: він мав виступити на засіданні Парламентської асамблею НАТО

П'ятого президента України Петра Порошенка українські прикордонники не пропустили через державний кордон на пункті перетину «Рава-Руська». Політик мав прийняти участь у засіданні Парламентської асамблеї НАТО у Вільнюсі.

Про це повідомила у Facebook народна депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко.

Вона наголосила, що днями політсила «ЄС» анонсувала зарубіжні поїздки Петра Порошенка.

«Це офіційні парламентські відрядження, всі запрошення є в голови Верховної Ради та всі відповідні розпорядження про склад делегацій підтримані комітетом закордонних справ і підписані головою ВР Русланом Стефанчуком. Але Петра Порошенка не випускають ані на Парламентську Асамблею НАТО, ані на Саміт найвпливовішої європейської партії ЕРР», — сказала Геращенко.

За словами депутатки, українські прикордонники на пункті перетину «Рава-Руська» Львівської митниці «верзли якусь нісенітницю про підроблене чи скасоване розпорядження», а керівництво фракції весь вечір намагалося зв’язатися з головою парламенту, «щоб зрозуміти, що відбувається».

Також Геращенко заявила, що «Європейська солідарність» розцінює це як провокацію на замовлення влади.

«Це не просто підрив задекларованої єдності, а повна її руйнація. Це дріб’язкова і негідна політика. Ця провокація направлена на розкол суспільства, руйнацію міжнародного іміджу України», — наголосила вона.

У Державній прикордонній службі України не прокоментували цей інцидент.