Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді

П'ятому президенту України, лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді.

Про це на брифінгу 20 грудня заявив екссекретар РНБО, керівник центрального штабу "ЄС" Олесандр Турчинов.

За його словами, йдеться про справу щодо постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР".

"Йдеться про забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років. Ситуація тоді була надскладною. Реальне військове загострення. І в цих умовах тодішнє керівництво України змогло забезпечити енергетичну безпеку України", - сказав Турчинов.

Він додав, що підозру підписала не генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, а один з її заступників - Олексій Симоненко.

Також керівник центрального штабу "ЄС" назвав справу сфабрикованою за прямою вказівкою президента Володимира Зеленського.

Зазначається, що підозру експрезиденту, який перебуває зараз за кордоном з робочої поїздкою, направили поштою. Турчинов запевнив, що "після проведення запланованих міжнародних зустрічей та короткої відпустки" Порошенко повернеться в Україну.

Як раніше повідомлялося, у разі доведення провини у державній зраді Петру Порошенку загрожує від 12 до 15 років ув'язнення з можливою конфіскацією майна.