Поліція правомірно припинила розслідування у справі щодо Байдена - МВС

Міністерство внутрішніх справ України заявило, що поліція правомірно припинила розслідування у справі, де фігурував нинішній президент США Джо Байден.

Про це зазначено у пресслужбі МВС.

«Кримінальне провадження №62020000000000236 було закрите 23 вересня 2020 року (а це ще за декілька місяців до проведення виборів президента США) у зв’язку із відсутністю складу злочину», - пояснили у відомстві.

У МВС додали, що з цим рішенням не погодився заявник Віктор Шокін і його адвокати. Вони звернулися зі скаргою на дізнавача поліції в суд.

«Детально ознайомившись з матеріалами справи, 25 лютого 2021 року суд виніс свій вердикт: у задоволенні скарги відмовити», - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що, враховуючі усі обставини, поліція «закрила справу на законних підставах».

Гантер Байден — молодший син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. В Україні він відомий тим, що з 2014-го до лютого 2019-го року він працював у раді директорів української газовидобувної компанії Burisma, яка належить ексміністру екології Миколі Злочевському. І саме через це у Джо Байдена були проблеми - тодішній президент Дональд Трамп звинувачував демократа в корупції.

Коли Байден був віцепрезидентом і курував політику США щодо України, він погрожував скасувати грошову допомогу Києву, якщо не буде звільнено з посади генпрокурора Віктора Шокіна. Це особисто підтверджував і сам Байден, стверджуючи, що Шокін гальмував антикорупційні розслідування в Україні.

На думку Трампа та його прихильників, Байден у такий спосіб хотів зупинити розслідування проти Burisma, де працював його син. У цьому, за версією президента США, і полягав нібито конфлікт інтересів.

Та офіційно ані Джо Байдена, ані його сина ні в чому не підозрюють, «справи проти Байдена» не існує ані в Україні, ані у США, а факти, що розслідували у справах Burisma, не збігаються з періодом роботи Байдена-молодшого в раді директорів компанії.