Порошенко і Клімкін подякували Волкеру за багаторічну підтримку України

П'ятий президент України Петро Порошенко назвав тривожною новиною відставку Курта Волкера, спецпредставника США на переговорах щодо України, і висловив вдячність за його внесок у зміцнення стратегічного партнерства зі США та протидії російській агресії. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Тривожна новина з Вашингтона – у відставку подав Курт Волкер, спеціальний представник США по Україні. Його внесок у зміцнення нашого стратегічного партнерства зі США важко переоцінити. Як важко переоцінити і його твердість та стратегічне бачення протидії російській агресії", - написав Порошенко.

За його словами, з Волкером усім в Україні "почувалося впевненіше – і за мирне врегулювання, і за прогрес на шляху реформ, і за роль США". "Ти встановив високий стандарт довіри і ефективної взаємодії з українською владою, який не просто буде перевершити будь-якому наступнику. Щиро тобі вдячний, Курте, за роки плідної взаємодії та віру в Україну!" - зазначив Порошенко.

Ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін у Twitter також підкреслив, що Волкер — це перша не політична, а саме реальна втрата. "Ми йому були небайдужі — це дуже рідко трапляється в політиці. Дуже дякую, Курте. Дуже шкода. Це тільки початок", - написав він.