Порошенко підтримав рішення РНБО щодо введення санкцій проти Медведчука та закликав Нацраду позбавити ліцензії телеканал "НАШ"

П'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко підтримав рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо санкцій проти депутата від "Опозиційної платформи — За життя" Віктора Медведчука та закликав парламент ухвалити закон про відповідальність колаборантів.

Про це повідомляє пресслужба "Європейської солідарності".

"Підтримую рішення РНБО і оприлюднений в суботу (20 лютого, - ред.) указ президента про застосування санкцій щодо Медведчука як політичне рішення, яке відповідає національним інтересам. Високо оцінюю роботу спецслужб, яким вдалося зібрати докази протиправних дій зазначених підсанкційних осіб і дати підстави для важливих ухвал Ради нацбезпеки та оборони", - наголосив Порошенко.

Також він очікує від Служби безпеки України та Офісу Генерального прокурора негайних процесуальних дій щодо народних депутатів, які потрапили під санкції, а саме — подання до суду щодо обрання запобіжного заходу, який не може бути іншим, ніж арешт.

"Закликаю народних депутатів президентської фракції «Слуга народу» та інші політичні сили розглянути як першочергові наші законопроєкти про кримінальну відповідальність за колабораціонізм, і законопроєкт щодо недопущення поширення в Україні тез російської пропаганди на кшталт тези про нібито громадянську війну. Це дозволить зупиняти антиукраїнську діяльність не лише окремих політиків, але й політичних партій на кшталт ОПЗЖ", - зауважив лідер "ЄС".

Крім того, п'ятий президент звернувся до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з закликом позбавити ліцензії телеканал "НАШ", який став "головним рупором російської пропаганди після закриття каналів Козака-Медведчука".

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти депутата "Опозиційної платформи — За життя" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще низки фізичних і юридичних осіб через фінансування тероризму. 

Наступного дня, 20 лютого, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій строком на три роки стосовно п'яти громадян Російської Федерації, трьох громадян України, зокрема Медведчука, та 19 юридичних осіб.