Порошенко вимагає від Зеленського продовжити заборону російських соцмереж та каналів в Україні

Інформаційна протидія гібридній агресії Кремля не менш важлива, ніж військова. Про це в етері міжнародної телеконференції "Мир і війна" до 75-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні заявив п’ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, передає пресслужба партії.

Він закликав Зеленського негайно провести засідання РНБО і продовжити заборону російських ресурсів в Україні, як це було зроблено самим Порошенком у 2017 році.

"Пам’ятаєте, скільки каміння було кинуто у мене, коли я виніс на розгляд Ради національної безпеки й оборони питання щодо заборони російських соціальних мереж "ВКонтакте" і "Одноклассники"? Скільки тоді казали, що це є порушення свободи слова, що це ні в якому разі не можна робити? Аж допоки не були знайдені дані підписників "ВКонтакте" і "Одноклассники" у ФСБ. Пам’ятаєте, скільки критики було на мою адресу, коли "Россия 24", "Russia Today", "ОРТ" та інші були заборонені для трансляції в Україні? Тоді ми створили законодавчу базу і це зробили", – нагадав п’ятий президент .

"Треба створити умови у тому числі для російськомовних громадян Європи і Сполучених Штатів Америки, щоб мати панєвропейський, панамериканський російськомовний канал, який дасть можливість чути альтернативну точку зору.

"Бо коли люди "сидять на голці" "Russia Today" або "Россия 24" — дуже легко дурити і підтримувати п’яту колону всередині держави. Зусилля, які нам треба спрямовувати на інформаційну протидію гібридній агресії, аж ніяк не менш важливі, ніж ті зусилля і кошти, що ми виділяємо на оборону держави", – наголосив Порошенко.

Нагадаємо, робота російських каналів та сервісів Mail.ru, «ВКонтакте», «Однокласники» та «Яндекс» заблоковані в Україні з 16 травня 2017 року.