Представник РФ в ООН визнав бойові дії на Донбасі політичним конфліктом між Росією та Україною

Представник Російської Федерації в ООН Василь Небендзя публічно назвав війну на Донбасі політичним конфліктом Росії та України.

Про це йдеться у повідомленні української делегації в Тристоронній контактній групі.

«Вчорашній «захід», який влаштували представники РФ, намагаючись використати Раду Безпеки ООН задля легітимізації представників заборонених в Україні терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР», виявився подією, яка викликає серйозну стурбованість станом російської дипломатії», - йдеться у повідомленні ТКГ.

Там зазначили, що під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН за формулою Аррії 2 грудня представник Росії Василь Небензя публічно назвав бойові дії на Донбасі «політичним конфліктом між Росією та Україною», а не «внутрішнім конфліктом в Україні», як це раніше стверджували у РФ.

«… В.Небензя заявив про «конфлікт на Донбасі»: it is not a domestic conflict in Ukraine, it is a political conflict between Russia and Ukraine («це не внутрішній конфлікт в Україні, це - політичний конфлікт між РФ та Україною»)», - підкреслили слова Небензі в ТКГ.

Цю заяву представника Росії в ООН в українській делегації назвали «найбільш цікавою, і навіть сенсаційною».

Запис засідання Радбезу ООН за формулою Аррія, на якому виступала Росія та прихильні до неї країни, опублікували на Youtube-каналі російської місії (RussiaUN), оскільки офіційні канали Організації об'єднаних націй відмовились це робити.

«Де-факто цей конфлікт став політичним конфліктом між Україною та Росією. Але влада, звісно, виходить за межі цього. Для них не настільки важливо, що це політичний конфлікт, який є наслідком всієї цієї ситуації, наскільки представити це як «військовий конфлікт» перш за все», - сказав Небензя.