Протест проти політики Зеленського: на Майдані вимагають відставки Єрмака

Сьогодні, 1 грудня, у Києві на Майдані Незалежності проходить акція протесту проти політики президента України Володимира Зеленського. Головна вимога протестувальників - відставка глави Офісу президента Андрія Єрмака.

Про це повідомляє Громадське.

Серед спікерів на Майдані - головний редактор видання Цензор.НЕТ, журналіст Юрій Бутусов, очільниця партії «Голос» Кіра Рудик, член політради партії «Демократична Сокира» Юрій Гудименко, голова штабу партії «Європейська солідарність» Олександр Турчинов та інші.

Демонстранти вимагають відставку Єрмака, оскільки вважають його відповідальним за зрив спецоперації із затримання російських найманців ПВК «Вагнера», а також першого заступника секретаря Ради нацбезпеки й оборони Руслана Демченка та інших «агентів впливу РФ».

Протестувальники зазначають, що виступають проти будь-якого державного перевороту, про ймовірність якого раніше заявляв Зеленський.

Гудименко зачитав меморандум протестувальників. У ньому заявляють, що фактично Зеленський передав владу в країні «ніким не обраному» Єрмаку.

Також демонстранти вимагають нових парламентських та президентських виборів та всебічного розслідування злочинів нинішньої влади.

«Ми починаємо безстрокову кампанію за повне перезавантаження влади і повернення України на шлях реформ, звільнення окупованих територій і євроатлантичної інтеграції», — сказав представник «Демократичної Сокири».