Проти Зеленського подали позов до суду щодо проведення всенародного опитування

До Окружного адмінсуду Києва надійшов позов проти президента України Володимира Зеленського з проханням визнати протиправним оголошення глави держави про проведення всенародного опитування у день місцевих виборів 25 жовтня.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Позивач, житель Івано-Франківської області, просить суд скасувати рішення президента провести опитування серед громадян України.

«Серед інших вимог вказаного позову — зобов’язати Володимира Зеленського утриматись від вчинення дій щодо призначення та проведення всенародного опитування громадської думки на виборчих дільницях 25 жовтня 2020 року», — йдеться у повідомленні.

Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський повідомив, що у день проведення місцевих виборів 25 жовтня українцям буде поставлено п'ять суспільно важливих питань.

В Офісі президента зауважили, що це опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, проте дасть можливість кожному громадянину висловитися щодо важливих для суспільства питань.

Потреба у цій формі безпосередньої демократії зумовлена тим, що зміст політики у державі має визначати народ. Держава ставить прямі запитання суспільству та отримує прямі відповіді без посередників.