Проведення місцевих виборів на Донбасі 28 березня неможливе - ЦВК

Проведення місцевих виборів у Донецькій та Луганській областях 28 березня 2021 року неможливе.

Про це повідомляє офіційний сайт Центральної виборчої комісії.

Зазначається, що ЦВК ухвалила відповідне рішення на підставі листів від Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій, в яких зазначено, що проведення виборів неможливе через загрозу безпеці громадян.

"Від Луганської та Донецької обласних державних адміністрацій – обласних військово-цивільних адміністрацій 15 січня 2021 року до ЦВК надійшли листи, у яких ідеться, зокрема, про те, що за інформацією уповноважених органів, незважаючи на досягнення домовленостей щодо безумовного дотримання режиму всеосяжного та повного припинення вогню, на цей час фіксуються обстріли підконтрольної українській владі території з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців", - йдеться в повідомленні.

ЦВК надала перелік громад, де не відбудуться місцеві вибори - це 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського і Покровського районів Донецької області та 8 – Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області.

Зазначимо, що 5 січня ЦВК  звернулась до Донецької та Луганської ОДА – ОВЦА щодо можливості організації підготовки та проведення перших місцевих виборів 28 березня 2021 року на окремих територіях цих областей.