Путін остаточно себе «обнулив»

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про внесення до російської конституції поправок, за які проголосували на загальнонаціональному референдумі. Поправки набудуть чинності 4 липня. Відповідний указ оприлюднений на офіційному порталі правової інформації РФ.

Нагадаємо, з 25 червня до 1 липня в Росії й анексованому нею Криму тривало голосування щодо поправок до конституції Росії. Їх президент країни Путін запропонував внести ще в січні 2020-го. У березні їх доповнили нормою, яка дозволяє Путіну перебувати на посаді президента ще два строки — тобто теоретично до 2036 року.

За результатами голосування 77,92% учасників підтримали внесення поправок до Конституції РФ.

Своєю чергою, Сполучене Королівство заявило, що не визнає результати голосування на референдумі щодо поправок до конституції РФ, проведеного в анексованому Криму.

«Використання Росією території Криму для голосування за поправки до конституції РФ є неприпустимим. Велика Британія не визнає і ніколи не визнає такого голосування на суверенній українській території. Ми солідарні з Україною у нагадуванні Росії та світу, що Крим - це Україна», - йдеться у заяві посольства Великої Британії в Україні.