Рабінович запропонував Раді сформувати делегацію для участі у параді 9 травня в Москві

Співголова фракції «Опозиційної платформи — За життя» Вадим Рабінович запропонував Верховній Раді сформувати делегацію для участі у параді 9 травня у Москві з нагоди 75-річчя перемоги у Другій світовій війні. Таку пропозицію він висунув 17 лютого на погоджувальній раді парламенту, передає Громадське.

«Наближається велика дата — 75-річчя перемоги над фашизмом. Я переконаний, що Верховній Раді треба сформувати парламентську делегацію щодо участі у параді перемоги у Москві. Наші батьки та діди стояли поруч, захищаючи і Москву, і Київ, і Львів. І тому в день 75-річчя перемоги ми маємо стояти поруч», — сказав Рабінович.

На це депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко відповіла словами «Ганьба!» і попросила голову Верховної Ради «зупиняти такі промови».

«У попередні роки на подібних парадах маршували ті дивізії, які воюють на Донбасі, у тому числі танкова псковська дивізія, яка розстрілювала наших героїв під Іловайськом і Дебальцевим», — сказала вона.

Депутат від фракції «Голос» запропонував Рабіновичу самостійно сформувати делегацію і не повертатися до України.

«Якщо є нестримне бажання піти й вклонитися перед Путіним, то вони можуть самостійно сформувати цю делегацію — бажано взяти квиток в один кінець. Я впевнений, що якщо вони залишаться у Кремлі, вони будуть значно природніше і реалістичніше виглядати там, ніж в українському парламенті», — сказав він.