Рада може відкласти розгляд законопроєктів про підтримку бізнесу через ОПЗЖ - Разумков

Президентський пакет законопроєктів щодо підтримки бізнесу за скороченою процедурою ad hoc Верховна Рада може відтермінувати через відсутність згоди "Опозиційної платформи - За життя".

Про це голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав під час Погоджувальної ради, передає Еспресо.TV.

"Щодо законопроєктів, пов'язаних із допомогою бізнесу, вони були внесені президентом на минулому тижні. Це пакет з трьох законопроєктів, він охоплює роботу декількох комітетів. Також сьогодні зранку на зустрічі з представниками депутатських фракцій та груп ми його проговорили, там є деякі аспекти, але вцілому майже всі погодились застосувати таку ж процедуру ad hoc, "ковідну" процедуру", - сказав Разумков.

У той же час, за його словами, розгляд пакету законопроєктів може бути відкладений, оскільки "Опозиційна платформа - За життя" досі не дала погодження.

"Єдине, ми чекаємо ще на відповіднь "Опозиційної платформи - За життя". І якщо вони погодяться, а я нагадую, для того, щоб її застосувати потрібна підтримка всіх депутатських фракцій та груп, ми зможемо його розглядати в стінах Верховної Ради України цього тижня", - зауважив Разумков.

Нагадаємо, 26 листопада президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти щодо підтримки бізнесу і найманих працівників у період карантинних обмежень, введених з метою запобігання поширенню COVID-19 на території України.