Рада може зібратися на позачергову сесію 25 серпня - Гетманцев

Верховна Рада може зібратися на позачергову сесію 25 серпня для ухвалення низки законопроєктів, зокрема щодо збільшення мінімальної заробітної плати до 5 тис. гривень. Про це сказав голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в етері телеканалу "Україна 24".

"Я преконаний, що (Верховна Рада, - ред.) збереться, орієнтовна дата - це 25 серпня, але це ще не офіційна інформація. Я переконаний, що ми підтримаємо цю ініціативу президента (щодо підвищення мінімальної зарплати, - ред.), адже це неправильно і неподобство, якщо в державі рівень мінімальної заробітньої плати менший, ніж прожитковий мінімум для працездатної особи", - сказав Гетманцев, відповідаючи на запитання, чи збереться Верховна Рада на позачергову сесію для ухвалення законопроєкту про підвищення мінімальної зарплати.

Він додав, що не знає, чи вніс президент вже подання про проведення позачергового засідання: "Але час для цього є, і ми, найімовірніше, зберемося, щоб ухвалити цей закон та інші закони".

Гетманцев додав, що влада робить все можливе, щоб підвищити соціальні стандарти, незважваючи на те, що можливості державного бюджету є досить скромними.

За словами депутата, на підвищення мінімальної заробітної плати потрібно 5 мільярдів гривень.

Нагадаємо, 6 серпня президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №3963 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", яким пропонується підвищити розмір мінімальної заробітної плати з 1 вересня до 5 тис. гривень.