Рада призначила Олега Уруського віцепрем'єром промполітики

Верховна Рада України призначила Олега Уриського віцепрем’єр-міністром — міністром з питань стратегічних галузей промисловості. Про це йдеться на сайті парламенту.

За відповідне рішення проголосували 250 депутатів.

Нагадаємо, 10 липня в Раді з'явився проєкт постанови, яким пропонували призначити ексголову Державного космічного агентства (2015 року) та колишнього першого заступника міністра промислової політики (2005-2006 роки) Олега Уруського віцепрем’єром з оборонно-промислового комплексу.

Однак, вже 13 липня проєкт постанови про призначення Уруського відкликали.

Відомо, що Олег Уруський — доктор технічних наук, професор, автор і співавтор понад 50 наукових праць, лауреат Державної премії України в галузі науки й техніки (1996 р). Академік Міжнародної академії аеронавтики. Обіймав керівні посади на підприємствах і об'єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної та машинобудівної галузей. Керував підрозділами апарату Ради національної безпеки й оборони України, секретаріату Кабінету міністрів.

З початку квітня 2020 року Уруський є директором компанії «Прогрестех-Україна», яка надає інженерні послуги, розробляє програмне забезпечення для провідних підприємств високотехнологічних секторів економіки. Основний партнер і замовник «Прогрестех-Україна» — американська компанія Boeing.