Рада ухвалила закон про ТСК із положеннями про імпічмент

Народні депутати ухвалили у другому читанні законопроект про тимчасові слідчі комісії, в якому, зокрема, передбачені положення щодо запровадження процедури імпічменту Президента. Про це повідомляє ZIK.

Розгляд проекту закону № 1098 «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» парламентарі почали розглядати у вівторок, 4 червня. У середу, 5 червня, депутати розглянули 669 поправок, роботу над ними завершили під час ранкового засідання у четвер, 6 червня.

Як ідеться у пояснювальній записці до законопроекту, метою законопроекту є визначення правового статусу тимчасових слідчих комісій, спеціальної тимчасової слідчої комісії і тимчасових спеціальних комісій ВРУ, їх повноваження та організаційні основи діяльності, а також усунення прогалин в чинному законодавстві, що регулює правові та організаційні засади процедури усунення Президента України з поста в порядку імпічменту.

Голова ВРУ Андрій Парубій зауважив, що цей проект закону – один із фундаментальних, документ «посилить парламентський контроль і який врегулює питання про створення тимчасових слідчих комісій та тимчасових спеціальних комісій».

«Це наш великий вклад у розвиток українського парламентаризму», – наголосив спікер.

Законопроект у другому читанні підтримали 279 парламентарів.