Радник глави Офісу президента дорікнув Сенцову, що він недостатньо вдячний Зеленському

Радник глави Офісу президента України Андрія Єрмака Михайло Подоляк дорікнув колишньому політв'язню, українському режисеру Олегу Сенцову за те, що він нібито недостатньо вдячний Володимиру Зеленському. Про це написав Подоляк у Facebook.

«Той-таки Олег Сенцов просто фантастично ідеальна ілюстрація особливостей нашого внутрішнього національного характеру. Того самого горезвісного хутірського пристосуванства. З обов'язковим елементом забійної невдячності», — зазначив він.

Не називаючи конкретних імен, радник глави Офісу президента звинуватив попередню владу в тому, що вона начебто використовувала Сенцова й умисно не визволяла із заслання. 

«Ніхто нічого не робив для його реального звільнення. Навіщо звільняти такий прекрасний «викривальний актив»? З в’язниці його в підсумку дістали інші люди. Дістали відразу, без будь-яких умов. І що на виході? А на виході стандартне — Сенцов одразу впав в обійми тих, хто юзав його як «розмінну жертву». І відразу захворів тим самим синдромом «пристосуванства і невдячності». Ще й з обов’язковою публічною складовою, коли потрібно регулярно виходити в медіа з образами», — написав Подоляк.

«Нині Сенцов підкреслено образливий у своїх оцінках людей, які його дістали й не юзали як «жертву катівні». Він бридко огидний у власному політичному пристосуванстві. Дешево і без смаку. Він не еліта, тому що інтелектуально порожній і дріб’язковий у моралі. Хоча ні. Він — банально аморальний. І він нудний насправді», — додав радник Єрмака.

Він також назвав Сенцова «типовим провінційним «самодіячем» з малим набором ідей, творчість якого сама по собі не продається, але яке можна наситити бюджетними грошима і напарити суспільству». 

«Навіщо державі підтримувати тих, хто безталанний і не генерує адекватних смислів? Хто несподівано став грати в великого і мудрого політика? Та все просто. Така наша традиція. Ми періодично беремо дрібну людину, волею випадку опинився на інформаційній передовій, і робимо його медійною зіркою. А потім — в реаліях — швидко з’ясовується, що це банальний пристосуванець», — так Подоляк прокоментував виділення на фільм «Носоріг» Сенцова 25 мільйонів гривень державної підтримки.

Координаторка Медійної ініціативи за права людини Марія Томак обурилася цим дописом.

«Якщо звільнення Олега було для того, аби він бив чолом при кожній згадці уряду — то ви, мабуть, неуважно вивчали його справу і все, що з ним відбувалося. Кошти на його фільм — із коштів платників податків, і це не заслуга Єрмака чи Зеленського», — написала вона у коментарі Подоляку.