Разумков прокоментував петицію про скасування бюджетного фінансування партій

Незважаючи на те, що українці вже висловили в петиції своє невдоволення держфінансуванням політичних партій, лідер "Слуги народу" Дмитро Разумков вважає, що воно необхідне для розвитку політичної культури в країні. Про це він заявив на брифінгу, який відбувся після засідання Підготовчої депутатської групи, 14 серпня.

На запитання, чи може новий парламент скасувати фінансування партій з державного бюджету, Разумков закликав дочекатися початку роботи нового парламенту. Водночас він зауважив, що бюджетне фінансування партій дає можливість розвивати політичну культуру в державі та погодився, що в Україні ці кошти часто використовувалися неефективно.

«Є інші запобіжники, на які треба буде звертати увагу. Тому що у нас дуже часто ці кошти використовувались неефективно. Ми бачили, що під кінець року вони йшли на рекламу, а не на розбудову партійної структури, на навчання своїх однопартійців, на залучення людей до тих чи інших політичних структур», - сказав він.

Крім того, Разумков додав, що деякі антикорупційні організації відзначали, що ці кошти фактично були направлені на «пов’язані з тими чи іншими партіями структури».

«Таким чином, виникало питання коректності та відповідності до чинного законодавства використання цих коштів», - наголосив він.

На питання, чи відмовиться «Слуга народу» від коштів, які має отримати з держбюджету, Разумков відповів, що на сьогодні таке фінансування передбачено законом, а у партії намагатимуться дотримуватися чинних норм законодавства.

Нагадаємо, на сайті президента було створено звернення громадян з проханням скасувати бюджетне фінансування політичних партій в Україні. Станом на ранок 14 серпня петиція набрала понад 25 тисяч голосів для того, щоб вона була розглянута.