Ремонт подвір’я та роздача пряників: на Закарпатті виявили нестандартну агітацію від «Батьківщини»

В Ужгороді представниками Громадянської мережі ОПОРА було виявлено факт нестандартної агітації від політичної партії ВО «Батьківщина»: робітники у накидках із символікої партії ремонтували подвір’я біля кількох багатоповерхівок, на вулиці встановили лавиці, а також роздавали перехожим пряники із символікою цієї політсили.

Про це повідомили у пресслужбі Закарпатській ОПОРИ.

Так, 19 жовтня на вулиці Минайській в Ужгороді люди в білих накидках із символікою політичної партії ВО «Батьківщина» розпочали ремонт подвір’я біля кількох багатоквартирних будинків.

Крім того, на вулиці Митній спостерігачі ОПОРИ виявили дві лавиці із логотипом та назвою «Батьківщини» та номером партії у виборчому бюлетені.

А на вулиці Гагаріна людям роздавали пряники із логотипом «Батьківщини» та іменем кандидата в депутати Ужгородської міської ради від цієї політичної сили Станіслава Пономарьова.

«У Виборчому кодексі чітко прописано, де розміщувати друковану агітацію не можна, і це, зокрема, на будівлях та в середині приміщень державних чи муніципальних установ. Також заборонено проводити агітацію, що супроводжується роздачею продуктів харчування будь-якої вартості», - зазначив координатор спостереження ОПОРИ за виборами в Закарпатській області Ярослав Гулан.

Про вказані факти Громадянська мережа готує звернення до поліції для перевірки на предмет підкупу виборців.