Резонансні справи розглядатиме спеціально створена громадська рада - Єрмак

Спеціально створена громадська рада буде розглядати резонансні справи, такі як стосовно колишньої нардепки Тетяни Чорновол. Про це сказав керівник Офісу президента України Андрій Єрмак під час онлайн-конференції, організованої аналітичним центром Atlantic counsil, повідомляє УНН.

Він зазначив, що сьогодні є багато справ, які "є дуже чутливими, тому що ми пройшли дві революції, маємо війну".

"Тому я можу вам розповісти про ще одну нашу ініціативу - найближчим часом за сприяння ОП почне працювати громадська рада, яка буде складатися з дійсних героїв війни на Донбасі, активістів, авторитетних людей, які є "совістю нашої нації". Всі такі справи, як і щодо Чорновол, будуть в тому числі виноситися на обговорення цієї ради", - сказав Єрмак.

За його словами, українське суспільство сьогодні має право задавати питання, але "не заважаючи правосуддю, шляхом суспільного діалогу і без використання будь-яких політичних мотивів".

Єрмак розповів, що рада буде працювати у багатьох напрямках, в тому числі із сім'ями бійців, які загинули на Донбасі, щодо реабілітації воїнів і контролю процесів обміну.

"У нас вже є напрацювання - думаю, ми зможемо його представити навіть до кінця цього тижня", - додав він.

Нагадаємо, 10 квітня слідчі ДБР провели обшуки у будинку екснардепки Тетяни Чорновол та повідомили їй про підозру у вбивстві людини під час пожежі в офісі «Партії регіонів» у 2014 році.